O društvu

Kdaj se je vse začelo?

Vse se je začelo leta 2012 na Facebooku. Mojca Belak in Anita Žigon sta ustanovili skupino Pomagajmo slovenskim otrokom, ki je hitro privabila in združila pomoči potrebne z donatorji. Vse Skupaj je trajala kar dolgo, dokler nam podjetja niso svetovala, naj odpremo društvo, ker ko postanemo javna ustanova nam je lažje pomagati z donacijami in sponzorstvi ter reklamnimi materiali.. In zato je oktobra 2015 Vesna Sitar s podporo koordinatorjev v Kranju registrirala Društvo PSO.

Več kot Facebook skupnost

Zaradi velikega povpraševanja po pomoči in tudi donacijah, je skupina prerastla v skupnost koordinatorjev, ki na svojem območju zbirajo pomoč za tiste, ki živijo na robu.

Kdo je za to zaslužen?

Skupino trenutno sestavlja skupina 25-29 koordinatorjev, ki delujejo na različnih koncih Slovenije. Delo koordinatorjev je prostovoljno. Nagrada za ves trud, prevožene poti in ostale stroške so nasmehi in žareče oči otrok.

Za koga obstajamo?

Skupina je namenjena pomoči družinam, otrokom, dedkom, babicam, tetam, stricem, vsakemu posamezniku ki je nahaja v Republiki Sloveniji. Skupina pomaga vsem, ki so se zaradi različnih okoliščin znašle v hudih stiskah.

Nam uspeva?

Pomagali smo že številnim družinam in skupaj z darovalci, nam je uspelo nasititi lačna usta otrok. Skupina je pomagala izključno s hrano in oblačili. Od oktobra 2015 ko je odprto društvo smo poplačali tudi že kar nekaj nujnih plačil položnic, zaustavili deložacijo, ...

Se moram izpostaviti?

Kljub temu, da vsako pomoči potrebno družino obiščemo, so družine anonimne. V primeru, da bi želeli darovati, ali potrebujete pomoč, vas naprošamo, da kontaktirajte najbližjega koordinatorja.

Splošni podatki društva: